Kúpiť elektrobicykle – e-shop

Sprievodca výberom
elektrobicyklov


Elektrobicykle  >  Oplatí sa elektrobicykel z výpredaja alebo bazáru?

Oplatí sa elektrobicykel z výpredaja alebo bazáru?

Pretože je elektrobicykel predsa len väčšia investícia, ľudia sa ho snažia zohnať lacnejšie a zároveň sa zaujímajú o to, či je nákup výpredajových alebo bazárových elektrobicyklov bezpečný. Na niektoré jeho aspekty sa dnes pozrieme.

Najlepšie je samozrejme kúpiť elektrobicykel v akcii u spoľahlivého predajcu. Na takýto výrobok sa vzťahujú všetky záruky aj sprievodné služby. Tiež elektrobicykel s drobnou chybou, ale 100% funkčný, môže byť podstatne zľavnený, a pritom v plnej záruke, skontrolovaný servisným technikom.

Aj v internetových bazároch sa dajú kúpiť výpredajové kusy alebo predvádzacie modely elektrobicyklov (so zľavou 30 i 40%), prípadne sa tam organizuje komisionálny predaj elektrobicyklov od overených zákazníkov. Rovnako priama inzercia majiteľov elektrobicyklov je k dispozícii.

Ako je to so zárukou elektrobicykla kúpeného v online bazáre?

Predvádzacie kusy elektrobicyklov, ktoré už boli v prevádzke, a nie sú teda úplne nové, majú v súlade so zákonom polročnú záruku. U komisionálneho tovaru alebo elektrobicyklov z inzerátov sa však so zárukou počítať nedá - tú predávajúci poskytuje iba dobrovoľne. Takýto tovar je viazaný len polročnou zárukou na skryté chyby podľa občianskeho zákonníka. A pol roka od prevzatia tovaru tiež trvá lehota na využitie reklamácie a žiadosť o nápravu.

Oplatí sa teda elektrobicykel z výpredaja alebo bazáru? Áno aj nie, záleží na okolnostiach a serióznosti predajcu. Snažte sa teda u takéhoto nákupu získať čo najviac informácií a verte svojim dojmom – ak na vás predajca nepôsobí dobre, radšej od nákupu odstúpte. Ten pravý elektrobicykel, s ktorým budete 100% spokojný, na vás určite na správnom mieste počká.

Pri kúpe elektrobicykla zvažujte okrem jeho typu (mestský, trekingový, horský) tieto parametre:

  • dojazd (zvyčajne 100 km, ale pri jazde po meste dostačuje 30 - 40 km)
  • nabíjacie cykly (1000)
  • nosnosť (150 kg)
  • počet prevodov, rám, brzdy, veľkosť kolies a podobné
  • celkový pomer ceny a kvality

Zdieľajte článok



Odporúčame elektrobicykle






Ďalšie novinky

Test elektrobicykla z Prahy do Londýna

Do mesta Rio de Janeiro, kde sa konala tohtoročná olympiáda, by sa tak ľahko nedostal, ale na olympiádu do Londýna v roku 2012 došiel Tomáš Poláček na elektrobicykli.

8 + 10 trás pre elektrobicykle v Jeseníkoch

České hory Jeseníky sú aj v lete stále atraktívnejšie – pre peších turistov aj pre cyklistov. Pribúdajú tam tiež trasy vhodné pre elektrobicykle. Pripravili sme pre vás 8 + 10 tipov na cyklistické výlety v Jeseníkoch.

všetky novinky