Kúpiť elektrobicykle – e-shop

Sprievodca výberom
elektrobicyklov


Elektrobicykle  >  Test elektrobicykla z Prahy do Londýna

Test elektrobicykla z Prahy do Londýna

Do mesta Rio de Janeiro, kde sa konala tohtoročná olympiáda, by sa tak ľahko nedostal, ale na olympiádu do Londýna v roku 2012 došiel Tomáš Poláček na elektrobicykli.

Tomášova cesta z Prahy do Londýna na elektrobicykli v číslach:

  • ušiel 1350 km (denne 180 - 230 km)
  • na ceste bol 132 hodín
  • batériu dobíjal 20×
  • za elektrinu utratil asi 2 eura

Reportér MF Dnes Tomáš Poláček musí byť zaiste dobrý cyklista, a je fajn, že trasu Praha - Londýn otestoval. K zvýšeniu pohodlia pri cyklistike však elektrobicykel bohato využijete aj v rámci našej republiky.

Elektrobicykle si obľúbili všetky generácie, pretože umožňujú pohodlnú jazdu napríklad do zamestnania bez vodičského preukazu, registrácie vozidla a platenia povinného ručenia.

Elektrobicykle najskôr prenikli medzi seniorov, ale dnes ich už oceňujú aj mladí športovci. Jazdia na nich bežným spôsobom a len v zhoršenom teréne alebo počasí zapínajú elektromotor. Dokonca aj partnerský život dokážu elektrobicykle utužiť, pretože väčšina žien svojim mužom - zarytým cyklistom - po istej dobe nestačí, ale ak majú elektrobicykel, dokážu všetko.

Aký je dojazd elektrobicykla?

Na dlhších trasách vás isto bude zaujímať dojazd elektrobicykla. Jazda na elektrobicykli s najnižším stupňom asistencie spotrebováva 4 - 5 Wh na 1 km vzdialenosti (všeobecne, podľa ďalších okolností). Vydelením počtu Watt-hodín spotrebou energie na 1 km získate počet kilometrov, pri ktorých môžete počítať s pomocou batérie. Pri minimálnej spotrebe 4,5 Wh a batérii 10 Ah / 36 V je to 360 Wh : 4,5 Wh = 80 km. A to je možný dojazd elektrobicykla.

Tipom na trekingový elektrobicykel je Lapierre Overvolt Cross 28", v súčasnosti veľmi žiadaný. Poháňa ho osvedčený stredový motor Bosch Active s batériou s kapacitou 400 Wh. Výbavu tvoria kvalitné komponenty Shimano a Satori.

Skúsite ho otestovať na dlhšej trase, napríklad ako Tomáš Poláček?

Zdieľajte článok



Odporúčame elektrobicykle






Ďalšie novinky

Test elektrobicykla z Prahy do Londýna

Do mesta Rio de Janeiro, kde sa konala tohtoročná olympiáda, by sa tak ľahko nedostal, ale na olympiádu do Londýna v roku 2012 došiel Tomáš Poláček na elektrobicykli.

8 + 10 trás pre elektrobicykle v Jeseníkoch

České hory Jeseníky sú aj v lete stále atraktívnejšie – pre peších turistov aj pre cyklistov. Pribúdajú tam tiež trasy vhodné pre elektrobicykle. Pripravili sme pre vás 8 + 10 tipov na cyklistické výlety v Jeseníkoch.

všetky novinky